برگزاري جشن هندوانه در شريف آباد قزوين

جشن برداشت محصول هندوانه در شهر شريفيه استان قزوين برگزار شد.

محمد علي حضرتي‌ مشاور فرهنگي استاندار و مدير كل ميراث فرهنگي،‌ صنايع دستي و گردشگري با اعلام اين خبر گفت: جشن برداشت محصول يكي از كهن‌ترين آيين‌هاي شادماني بشر بر روي زمين است كه در طول تاريخ، همواره استمرار داشته و در روزگار ما نيز با روز آمد شدن و كاربرد روش‌هاي نوين همچنان به حيات خود ادامه مي‌دهد.

حضرتي افزود: اين جشن‌ها امروزه همراه با صنعت گردشگري برگزار مي‌شود و با توجه به رويكردهاي فرهنگي و اقتصادي جهانگردي در جهان، معناي ديگري يافته و به ابزاري كارآمد براي جذب گردشگران تبديل شده است.

مشاور فرهنگي استاندار جشن‌هاي محصول در چارچوب گردشگري را عاملي بسيار مهم براي همگرايي اجتماعي، حفظ و انتقال آداب و رسوم،‌ تعميق ميراث كشاورزي و ارائه الگوهاي سبك زندگي،‌ حمايت از منابع طبيعي و محيط زيست و  نقطه‌ي طلايي به هم پيوستن اقتصاد و فرهنگ دانست و اظهار داشت: مي‌توان از اين ظرفيت براي اجرايي كردن راهبردهاي اقتصاد مقاومتي و توانمند سازي مناطق مختلف استان بهره جست.

حضرتي همچنين به پيشينه درخشان شهر شريفيه در عرصه فرهنگ ديني اشاره كرد و اين شهر را از مراكز تشيع در منطقه خواند و عنوان كرد: در دوران دفاع  مقدس نيز رزمندگان و شهيدان والا مقام شهر شريفيه در قبول دشوارترين ماموريت‌ها پيشگام بودند و سزاوار است در آستانه سالروز دفاع مقدس خاطره آن ايثارگران سلحشور را گرامي بداريم.

وي حفظ جوامع محلي و مشاركت آنان در توسعه گردشكري را مهم خواند و اظهار داشت: محور اصلي در توسعه پايدار علاوه بر توانايي‌هاي موجود در منطقه، جوامع محلي و مردم بومي هستند كه به عنوان سرمايه‌هاي پويا در پاسداشت و
حفظ ميراث فرهنگي و آداب و رسوم آن نقش مهمي ايفا مي‌كنند.

مدير كل ميراث فرهنگي،‌ صنايع دستي و گردشگري استان قزوين تصريح كرد: در استان قزوين با توجه به موقعيت‌ ممتاز اقليمي، محصولات متنوعي كشت مي‌شود كه هندوانه شريف آباد با توجه به نوع كشت و كيفيت بالاي محصول كه به صورت ارگانيك به عمل مي‌آيد جزء محصولات سالم كشاورزي بوده و در بين مردم از جايگاه ويژه‌اي برخودار است.

اين مقام مسئول از همكاري شهرداري و شوراي شهر و مردم بومي شريفيه براي برگزاري اين جشن تشكر كرد و گفت: اميدواريم با اجراي برنامه‌هاي جشن محصول بتوانيم علاوه بر حفظ و معرفي ظرفيت‌هاي فرهنگي هر منطقه،‌ گامی موثر در جهت توسعه اقتصادي برداشته و با کارآفرینی و جلوگیری از مهاجرت، ارتباطات بیشتر مردم بومي با سایر جوامع و فرهنگ‌های متنوع و معرفي هویت محلی به توسعه پایدار در مناطق استان دست يابيم.

مهندس هاشمي شهردار شريفيه در ادامه جشنواره هنداوانه ديمي شريف آباد تصريح كرد: برپايي جشن‌هاي شكر گزاري محصول از آيين و رسوم ديرين مردم ايران است كه به صورت سينه به سينه به ما رسيده و به پاس نعمت‌هاي
بي‌شمار الهي اجرا مي‌شود.

هاشمي با اشاره به ارزش جشن‌هاي محصول يادآور شد: در حال حاضر يكي از مهمترين جشن‌هايي كه به يادگار مانده جشن گندم است كه به صلوات نامه معروف بوده و در بسياري از روستاها در آخرين روز درو، در ساعت خوشي كه تعيين مي‌كنند مقداري از محصول را در قطعه زميني نگه مي‌دارند و يك نفر ابياتي مي‌خواند و بقيه كارگران هم در حين درو كردن در پايان هر بيت صلوات مي فرستند،‌ اين جشن با هدف شكر گزاري به درگاه خداوند و طلب خير و بركت، فراوني دسترنج و رفع خستگي كارگران انجام مي‌شود.

شهردار شريفيه يادآور شد: هدف از برگزاري جشن برداشت هندوانه ايجاد فضاي نشاط و سرزندگي اجتماعي، صيانت از شهرت(برند) هندوانه ديم شريف آباد، احياء فرصت‌هاي اشتغال،‌ گسترش و ترويج فرهنگ بومي و محلي مردم شريف آباد
است.

شايان ذكر است: هندوانه يكي از محصولات كشاورزي ديم در شريف آباد است كه در 260 هكتار از اراضي آن بدون كود و آبياري كشت مي‌شود. محصول برداشتي از اين اراضي 2600 تن پيش بيني مي‌شود.

گفتني است: در اين جشنواره كه با حضور حضرتي مشاور فرهنگي استاندار و مدير كل ميراث فرهنگي،‌ حسن پور فرماندار البرز، صفري بخشدار مركزي شهرستان البرز،‌ هاشمي شهردار و اعضاي شوراي اسلامي شهر، كارشناسان جهاد كشاورزي و مشاركت موثر اهالي شريف آباد برگزار شد؛ ‌علاوه بر سخنراني مسئولان استاني،‌ شاعران محلي نيز به همين مناسبت به شعر خواني پرداختند و بخشي از مهارت‌هاي ورزش باستاني جوانان اين شهر به نمايش گذاشته شد و از توليد كنندگان برتر تقدير به عمل آمد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393062811